Charles Wells, Bombardier Premium Bitter
Kolor: Herbaciany, lekko opalizujący.
Piana: Jasnobeżowa, średnio obfita, dosyć gęsta, dosyć trwała. Utrzymuje się kożuchem i oblepia szkło.
Zapach: Wyraźna suszona śliwka, lekki karmel, szczypta akcentów chmielowych i gdzieś na końcu może minimalny przypalany aromat.
Smak: Średnio treściwe. Trochę słodowości, lekki karmel, suszone owoce, minimalna ziemista chmielowość. Goryczka średnio niska, taka trochę pestkowa, lekko pozostająca.
Wysycenie: Dosyć wysokie, zwłaszcza jak na brytyjskie standardy.
Ogółem: Przeciętne. Jak na bittera zbyt akcentowane słodowo, brakuje mi wyraźniejszych smaków chmielowych i goryczki. Całość jakaś taka nieułożona i niewspółgrająca ze sobą.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium