Brovca, Exotique
Styl: Australian Weizen IPA
Kolor: Ciemnozłoty, mętny.
Piana: BIała, mało obfita, niezbyt gęsta, dosyć trwała.
Aromat: Mocno owocowy, zarówno od chmielu jak i od estrów, które są nie tylko bananowe, ale przypominają bardziej piwa belgijskie: cytrusy, mango, melon, banan, brzoskwinia. Średnie fenole, zarówno goździkowe jak i nieco pieprzne. Średnio niska zbożowa słodowość.
Smak: Ponownie mocno owocowo, zarówno od chmielu jak i drożdżowych estrów: cytrusy, melon, brzoskwinia, banan. Średnie fenole, pieprzne, trochę goździkowe. Średnio niska zbożowa słodowość. Goryczka średnia, chmielowo-fenolowa, dosyć krótka. Balans goryczkowy.
Odczucie w ustach: Treściwość średnia. Wysycenie średnio wysokie.
Ogółem: Bardziej Belgian IPA niż Weizen IPA, bo oprócz banana i goździka jest tu sporo innych estrów i fenoli, ale pomijając czepianie się stylowości, to piwo samo w sobie zupełnie smaczne.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium