Brew By Numbers, Rapsberry Hibiscus Wit
Styl: Witbier z malinami i hibiskusem
Kolor: Blady różowawo-pomarańczowy, mocno mglisty.
Aromat: Średnio wysoka malina. Średnio wysoka pomarańcza. Niski hibiskus i guma balonowa. Gdzieś na szarym końcu przebłąkuje kolendra.
Smak: Średnia malina. Średnia wysoka kolendra lub fenole o zbliżonym profilu. Niski hibiskus. Średnio niski banan. Średnio niski zbożowy słód. Goryczka niska, krótka. Średnio niska kwasość. Balans zrównoważony pod względem słodyczy i wytrawności i lekko kwasny.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska. Wysycenie wysokie. Lekko ściągające.
Ogółem: Jak na styl zbyt estrowe, ale pije się całkiem dobrze.
Data degustacji: 2019
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium