Bergquell Brauerei Löbau, Lausitzer Porter
Styl: Porter
Kolor: Brązowy, pod światło rubinowe refleksy.
Piana: Dosyć obfita, dosyć gęsta, średnio trwała.
Zapach: Mało intensywny, lekki karmel i wiśnie.
Smak: Średnio treściwe. Wyraźna słodka, cukrowa nuta, nie dominuje na tyle, żeby nie dało się pić ale jednak przeszkadza i jest tu zupełnie zbędna. Nadaje piwu trochę charakter coli. Dalej jakieś subtelne niuanse karmelowe, opiekane. Goryczka niska, nie balansuje słodkości. Piwo generalnie dosyć jednowymiarowe i płaskie.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Bez szału, zdecydowanie za słodkie i nijakie.
Data degustacji: 2016
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium