B Bop Fermentory, Amandla

Styl: Apricot Maracuja Parfait Créme Oat Sour Ale

Barwa: Pomarańczowe, błoto to za mało powiedziane.

Piana: Brak.

Aromat: Dominacja bardzo wysokiej, naturalnej marakui.

Smak: Bardzo wysoka marakuja. Średnia kwaśność mlekowa i z marakui. Goryczki brak. Balans kwaśny.

Odczucie w ustach: Co tu się dzieje? Gęste w opór, pulpowe wręcz, przypomina budyń. Ciężko tu mówić w ogóle o jakiejś treściwości, bo nie ma klasycznego ciała. To jest po prostu puree owocowe. Wysycenie niskie.

Ogółem: W sumie nawet dobre, tylko z piwem to ma już niewiele wspólnego. Może to jakiś walnięty keg, bo widziałem zdjęcia w necie, ze przelane z puszki wygląda normalnie. Barman twierdził, że cała beczka taka jest, bo myślałem, że może dostałem jakąś pulpę z dna.

Data degustacji: 2020

Powrót do listy degustacji.