Artezan, W Szkole Byłem Mistrzem W Pingla
Styl: Oat IPA, wersja butelkowa
Kolor: Jasnozłoty, opalizujący.
Piana: Biała, średnio obfita, dosyć gęsta, dosyć trwała.
Aromat: Mocno chmielowy, głównie słodkie owoce tropikalne, mango, liczi, ananas, trochę czarnej porzeczki. W tle zauważalna zbożowa podbudowa słodowa.
Smak: Mocno chmielowy, ananas, mango, trochę czarnej porzeczki. Średnio niska zbożowa podbudowa słodowa. Niski alkohol. Goryczka średnio wysoka, krótka, bardzo przyjemna. Balans wytrawny, chmielwo-goryczkowy, choć słodkie aromaty chmielowe i zauważalna słodowość dostarczają lekko słodkiej kontry.
Odczucie w ustach: Treściwość średnia, wysycenie średnie.
Ogółem: Bardzo dobra, mocno aromatyczna IPA.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium