Artezan, Piwo Grodziskie
Kolor: Słomkowy, mocno opalizujący.
Piana: Biała, bardzo gęsta, bardzo trwała.
Zapach: Dobrze współgrające wędzonka i chmiel.
Smak: Średnio treściwe jak na swój ekstrakt. Lekka słodowość, wędzonka (mogłaby być minimalnie większa) i chmielowość. Goryczka średnia. Lekka kwaskowatość.
Wysycenie: Wysokie.
Ogółem: Całkiem udane, choć widziałbym odrobinę więcej wędzonki i więcej goryczki. Z trzech Grodziskich, które do dzisiaj próbowałem zajmuje 2 miejsce – przed Pintą, ale za Jopenem.
Uwagi: Opis ten dotyczy piwa butelkowego, chociaż próbowałem też beczkowe i większych różnic raczej nie ma, oprócz lepszej piany w butelkowym.
Data degustacji: 2013
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium