Anders, Halen Mariënrode Tripel
Kolor: Ciemnozłoty, minimalnie mglisty.
Piana: Biała, bardzo obfita, gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawego kożucha mocno oblepiając szkło.
Zapach: Wyraźnie estrowy w typowo belgijskim klimacie: jabłka, gruszki, lekkie cytrusy. W oddali minimalna nutka pieprzowa.
Smak: Ogólnie dosyć wytrawne i dobrze odfermentowane, choć pojawia się tutaj na początku dosyć wyraźna jak na Tripla lekka nuta słodowej słodyczy. Dalej wyraźne estry, takie same jak te w zapachu. Jeszcze dalej leciutka nuta pieprzowa i może naprawdę szczypta kwiatowego chmielu. Alkohol bardzo dobrze zamaskowany, praktycznie niewyczuwalny, a to ponad 9%. Goryczka średnio niska do średniej i dopiero w niej ujawnia się lekki akcent alkoholowy.
Wysycenie: Wysokie.
Ogółem: Dobre.
Uwagi: Pite miesiąc przed datą ważności.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium