Anchor, Old Foghorn Barley Wine
Kolor: Rubinowo-brązowawy, klarowny, choć ledwo przejrzysty. Przy dobrym świetle może i by lekko opalizowało.
Piana: Kremowa, niezbyt trwała, opada do obrączki.
Zapach: Intensywny. Słód, mocna owocowość zarówno słodowa jak i chmielowa (wiśnie, winogron, cytrusy), karmel, lekka kwiatowość.
Smak: Odzwierciedla zapach. Bardzo treściwe. Słodowość z intensywnymi nutami owocowymi wspierana przez minimalny karmel i wyraźne posmaki chmielowe. Lekki, rozgrzewający posmak alkoholu. Goryczka średnia.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Co tu dużo mówić, doskonałe w każdym calu, piwowarski majstersztyk.
Data degustacji: 2013
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium